Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch recept gevuld brood

Brood gevuld met groente en kaas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 ronde hele broodjes
  • scheut olijfolie
  • 500 gram kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 50 gram boter
  • 500 gram broccoli roosjes
  • zout
  • peper
  • 200 dl room
  • 4 el verse peterselie fijn gesneden
  • 2 el verse bieslook fijn gesneden
  • 300 gram gruyère in kleine blokjes gesneden

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een scherp mes een kapje van het brood en snijd vervolgens het binnenste uit het brood los. Pluk het binnenste er met je vingers verder uit zodat er voldoende ruimte voor de vulling ontstaat. Laat een rand van ongeveer 1 cm zitten.

  2. Smeer de broodjes in met de olijfolie en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat een minuut of 10 in de oven. Vergeet de dakjes niet mee te bakken!

  3. Zet een pan met water en zout op en als het kookt blancheer je de broccoli roosjes hier een minuut of 3 in. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons ongeveer 5 minuten. Giet de broccoli af en laat het even uitlekken. Doe de broccoli vervolgens bij de champignons. Bak het even mee.

  4. Voeg dan de room toe en breng op smaak met peper en zout. Doe als laatste de kaas erdoor. Pas een beetje op met het zout, omdat de kaas ook vrij zout is.

  5. Verdeel de vulling over de broodbakjes en schuif de plaat nog een minuut of 10 in de oven om de kaas goed te laten smelten. Zet op ieder bord een gevuld broodje en leg het kapje er schuin op. Serveer meteen.