Vleesloos stoofpotje met typische Thaise smaken
Kook de eieren hard in ruim water. Laat ze schrikken en pel ze. Leg apart tot gebruik. Haal van de koriander de blaadjes van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn. Snijd de blaadjes grof en houd apart tot gebruik. Snijd de lente ui in ringetjes, de laoswortel in plakjes en verwijder de harde bladeren van de sereh en kneus de rest flink met de achterkant van een mes. Snijd de rode paprika in blokjes en haal de boontjes af.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Neem een ruime pan en verhit hierin de olie. Bak de currypasta met de suiker, de lente ui, de gekneusde sereh, de laos en de koriandersteeltjes een minuut of 5 rustig aan. Giet dan de bouillon en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook. (Wil je vissaus toevoegen, doe dit dan nu, ongeveer 2 el is voldoende).
Voeg, als de saus kookt, de boontjes en de paprika toe en laat het ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen. Voeg de eieren toe en laat nog ongeveer 10 minuten op laag vuur lekker doorwarmen. Verwijder de sereh en voeg op het laatst de taugé toe. Proef en breng op smaak met wat zout (indien nodig).
Verdeel de stoofpot over de borden (2 eieren per persoon) en geef er rijst bij. Bestrooi het gerecht ruim met de korianderblaadjes.