Gezond en lekker gaan heel goed samen!
Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in plakjes. Doe ze in een pan met ruim water en zout en breng het aan de kook. Kook ze in zo'n 10 minuten bijna gaar.
Doe de bloemkool en broccoli roosjes in een andere pan en kook die een minuut of 6 voor.
Rul in de koekenpan de tartaar in de olie tot het lekker bruin is en breng op smaak met zout en peper.
Giet de groente af en doe ongeveer de helft van de broccoli en de helft van de bloemkool in een hoge kom. Giet de bouillon erbij en pureer de groente met een staafmixer. Roer door dit prutje de yoghurt en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de overgebleven groente, de aardappelschijfjes en de rundertartaar door elkaar en doe dit in een ovenschaal. Kluts het eitje even los met een vork en roer de havermout erdoor. Giet dit bij de groentepuree en roer het er goed doorheen.
Giet de groentepuree nu bij de rest in de ovenschaal en hussel het even goed door elkaar. Schuif de schaal een half uurtje in de oven.