Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch

Vegetarische pasta met geroosterde groene asperges en venkel

Inspiratie voor een dagje zonder vlees

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 bosjes groene asperges
  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 400 gram pasta
  • 125 gram groene pesto
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkantjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van 4 à 5 centimeter. Snijd de venkelknollen in stukken en de ui in ringen. Doe de groenten in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met wat peper en zout en hussel met je handen door elkaar. Schuif de schaal in de oven en rooster de groente ongeveer 20 minuten. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar. 

  2. Kook intussen de pasta en maak de pesto. Schep de pesto door de warme pasta en verdeel het over vier borden. Verdeel de geroosterde groente erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.