Print
Chocolade cake recept

Gedecoreerde chocolade cake

Gang Patisserie
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 8 punten
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade (of extra pure)
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • beetje boter voor het invetten van de bakvorm
  • klein beetje zout

Voor de ganache

  • 50 gram slagroom
  • 100 gram Australian homemade Snapper (of andere pure chocolade)

Verder nodig

  • 1 zakje Australian homemade Crunchers (of andere decoratie)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht iets lager). Zet een pannetje water op het vuur en plaats er een vuurvaste kom in. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Breek de helft van de chocolade in grove stukken en laat het in de kom rustig smelten. Snijd de rest van de chocolade in kleinere stukje en zet apart tot gebruik. 

  2. Snijd de boter in blokjes en doe het in de kom van je standmixer. Voeg de basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat de mixer nu zo'n 10 minuten draaien zodat er een luchtige botermassa ontstaat. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige volledig is opgenomen. 

  3. Zeef na die 10 minuten het zelfrijzend bakmeel boven de kom van de standmixer en gebruik een siliconen of houten spatel om alles goed door elkaar te scheppen. Als het meel volledig is opgenomen giet je de gesmolten chocolade erbij en spatel je dit er ook goed doorheen. Vervolgens voeg je de stukjes chocolade toe en schep dit ook goed door elkaar.

  4. Bekleed een cakevorm (of taartvorm) met bakpapier. Als je de vorm eerst invet en het bakpapier op maat knipt, kun je dit vrij precies doen. Giet het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm ongeveer 40/45 minuten in de oven. Doe de satéprikker test om te testen of de cake gaar is. Laat de cake voor het decoreren op een rooster volledig afkoelen.

Voor de ganache

  1. Verwarm de room tot vlak voor het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes en roer het door de hete room. Laat het volledig smelten. Laat het iets afkoelen en verdeel het vervolgens met een bakkwast over de cake. Decoreer verder met de crunchers of iets anders lekkers. 

Notities

recept chocolade cake

#outmijnkeuken #omk