Ga terug
Print
soepen recept maaltijdsoep

Maaltijdsoep met aardappel, maïs en spek

Comfort food voor kille dagen

Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsoep
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • klein scheutje olie
  • 200 gram spekjes
  • 400 gram aardappelen
  • 2 blikjes crispy maïskorrels
  • 1 liter kippenbouillon (vers of van een blokje)
  • 400 gram crème fraîche
  • 2 el verse koriander fijn gesneden

Werkwijze

  1. Bak de spekblokjes in een klein scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Doe dit in een pan waar je de hele soep verder in kunt bereiden, bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan

  2. Was en schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Giet de maïs af en laat even goed uitlekken. Voeg de aardappelblokjes en de maïs bij de spekjes en roerbak even een minuut of 5 mee. 

  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep een minuut of 20 rustig pruttelen. 

  4. Roer de crème fraîche erdoor en laat nog even pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander.

Notities

#outmijnkeuken #omk