Ga terug
Print
hoofdgerechten kip recept sherry kip

Ouderwets lekkere sherry kip

Kip in een saus van sherry en paprika

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 8 kipdijfilets
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • scheut olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 250 ml droge sherry
  • 125 ml kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • verse peterselie fijn gesneden

Werkwijze

  1. Dep, indien nodig, de stukken kip even droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout en wrijf ze daarna in met het paprikapoeder.

  2. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika in reepjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderen). Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. 

  3. Voeg vervolgens de uien, knoflook en paprikareepjes toe en roerbak even kort mee. 

  4. Schenk de bouillon en de sherry in de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht een minuut of 15 tot 20 rustig pruttelen.

  5. Doe dan de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de smaken nog even lekker een minuut of 10 intrekken. Schep het op borden en bestrooi met peterselie. 

Notities

Serveer met rijst of geef er lekker vers brood bij.