Dep de filets droog met wat keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout en sprenkel er wat van het citroensap over. Snipper het uitje heel fijn.
Smelt in een ruime (hapjes)pan de boter op middelhoog vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui tot het glazig is (laat het niet verkleuren!). Voeg de visfond toe en breng aan de kook. Laat even pruttelen en zet het vuur dan laag.
Leg de helft van de filets in het vocht en laat het een minuut of 2 à 3 gaar stoven. Haal ze er voorzichtig uit en doe hetzelfde met de andere filets. Let de filets op een mooie schaal en houd ze onder folie warm.
Roer de crème fraîche en de saffraandraadjes door het vocht en laat het even koken totdat je een romige saus hebt. Breng op smaak met peper en zout en het overgebleven citroensap. Giet de saus over de visfilets en zet de schaal op tafel.
Zijn de filets toch erg afgekoeld, dan kunt ze nog heel even in de hete saus in de pan leggen en meewarmen. Je kunt de filets ook over borden verdelen en de saus er per bord over gieten.
Lekker met een kruimig aardappeltje (die de saus goed opneemt) en geroosterde worteltjes.
#outmijnkeuken #omk