Ga terug
Print
Pasta met kaas recept

Pasta met kaas, ham en champignons uit de oven

Als je niet van kaas houdt, zou ik dit recept lekker overslaan ;-)

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram Macaroni Grande (of andere korte pasta)
  • 400 gram champignons
  • 250 gram hamblokjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 200 gram kaas voor in de saus (geraspt)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml melk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Werkwijze

  1. Kook de pasta in ruim water met zout net niet gaar. Het gaat nog in de oven en om te voorkomen dat het te papperig wordt, kun je het 't beste 2 minuten korter koken dan op de verpakking staat. 

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en de knoflook en snijd de champignons in kwarten. 

  3. Smelt de boter in een pannetje en fruit de ui en de knoflook hier kort in. Doe dan in 1 keer de bloem erbij en roer goed totdat je een samenhangend geheel hebt. Laat het een minuut of 2 rustig garen, anders krijgt je saus een 'meelderige' smaak. Giet dan scheutje voor scheutje de melk erbij en roer goed tot de melk pakt en er een egale massa ontstaat. Blijf af en toe roeren en breng de saus aan de kook. Laat zachtjes pruttelen totdat de saus dikker wordt. 

  4. Doe de kaas erbij en roer totdat het helemaal gesmolten is. Bak intussen in een koekenpan de champignons even kort aan. Doe de hamblokjes en de champignons bij de saus en roer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Doe de pasta in een ruimte (ingevette) ovenschaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en schuif de schaal in de oven. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten. 

Notities

#outmijnkeuken #omk