Ga terug
Print
Soepstengels recept

Soepstengels, 3 variaties

Soepstengels zijn heel eenvoudig zelf te maken. Probeer het maar eens!

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries of vers)
  • 1 ei los geklutst
  • beetje geraspte kaas
  • beetje sesamzaad
  • beetje maanzaad
  • 4 lange plakjes ontbijtspek
  • zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik je diepvries bladerdeeg, rol de plakjes dan na het ontdooien iets uit zodat ze wat langer zijn, of rol 2 plakjes aan elkaar. Een soepstengel is zo'n 15 tot 20 cm lang. 

  2. Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in 20 dunne repen. Houd vier repen apart en draai de overige 16 per 2 om elkaar als een wokkel. Leg deze lange wokkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze zetten in de oven iets uit, dus geef ze voldoende ruimte. Ik had twee bakplaten nodig voor 12 soepstengels. 

  3. Bestrijk de 'wokkels' met wat ei en strooi over 4 stengels wat maanzaad en over de andere 4 wat sesamzaad. Strooi er ook een beetje zout over. 

  4. Draai de overgebleven vier repen deeg elk om een plakje ontbijtspek heen en leg die ook op de bakplaat. Bestrijk met wat ei en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Hier hoef geen zout over, want het spek is zout genoeg. 

  5. Schuif de platen in de oven en bak de soepstengels in zo'n 15 minuten goudbruin en krokant.