Een gerecht om je alvast te verheugen op de zomervakantie
Was de aubergine, paprika en de courgettes, droog ze en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Ontvel de tomaten (even onderdompelen in kokend water, dan laat het velletje makkelijk los) verwijder de hele natte gedeelten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit ui en knoflook hierin. Doe de kip erbij en bak even stevig tot de kip een kleurtje krijgt. Voeg de groentes bij de kip en bak even kort mee. Schep steeds goed om. Bestrooi vervolgens met de kruiden, de chilipoeder en naar smaak peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht een half uurtje rustig pruttelen.
Laten de groentes veel vocht los? Laat dan de deksel van de pan en laat het vocht grotendeels verdampen.
Lekker met Provençaalse aardappeltjes!