Ga terug
Print
recept Provençaalse ratatouille met kip

Provençaalse ratatouille met kip

Een gerecht om je alvast te verheugen op de zomervakantie

Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 vleestomaten
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • olijfolie
  • beetje chilipoeder

Werkwijze

  1. Was de aubergine, paprika en de courgettes, droog ze en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Ontvel de tomaten (even onderdompelen in kokend water, dan laat het velletje makkelijk los) verwijder de hele natte gedeelten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit ui en knoflook hierin. Doe de kip erbij en bak even stevig tot de kip een kleurtje krijgt. Voeg de groentes bij de kip en bak even kort mee. Schep steeds goed om. Bestrooi vervolgens met de kruiden, de chilipoeder en naar smaak peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht een half uurtje rustig pruttelen. 

  3. Laten de groentes veel vocht los? Laat dan de deksel van de pan en laat het vocht grotendeels verdampen. 

Notities

Lekker met Provençaalse aardappeltjes!