Ga terug
Print
recept citroen vla

Citroen vla

De derde telg in mijn vla familie. 

Gang Nagerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 2 citroenen (3 als je wat meer citroensmaak wilt)
  • 2 eieren
  • 30 gram maïzena
  • 60 gram suiker
  • snufje zout

eventueel:

  • 1 extra citroen voor decoratie

Werkwijze

  1. Spoel een pannetje om met koud water, laat het water eruit lopen maar droog de pan niet af. Het 'filmpje' water helpt voorkomen dat je melk aankoekt.

  2. Doe de melk in het pannetje en voeg daarbij het sap van 2 of 3 citroenen en een snufje zout. Voor een extra citroenig smaakje je kunt je de schillen met de melk mee warmen zodat die ook nog wat smaak afgeven. Let op: door het zuur van de citroen kan de melk wat gaan klonteren. Blijf goed roeren als dit gebeurt. Het komt uiteindelijk weer goed! 

  3. Breng de melk aan de kookt en mix intussen de eieren met de maïzena en de suiker in een aparte kom tot een luchtige massa. Giet een beetje van de kokende melk bij het maïzena mengsel en mix nog even goed door. 

  4. Haal eventueel de citroenschillen uit de melk en giet het maïzenamengsel erbij. Breng dit aan de kook en laat een minuut of 4 rustig koken en dik worden. Roer regelmatig stevig door met een garde. Als de massa de juiste dikte heeft haal je het pannetje van het vuur. 

  5. Laat het nu volledig afkoelen en roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt te staan. Doe het dan over in een mooie fles of kom en bewaar het in de koelkast tot gebruik. 

  6. Snijd de extra citroen in schijfjes. Doe de vla in een mooi kommetje en leg er een paar schijfjes citroen op.

Notities

#outmijnkeuken #omk