lekker als lunch of hoofdmaaltijd
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en roer het goed door elkaar. Doe de speklappen erbij en smeer ze goed in met de marinade. Dek de kom af en zet het een paar uur in de koelkast.
Strooi de wat rookmot op de bodem van je rookoventje en plaat onder het rooster een bakje om een groot deel van het vet uit de speklappen op te kunnen vangen. Plaat het rooster en leg de speklappen erop. Doe het oventje aan en plaats de deksel. Mijn speklapjes waren niet zo heel dik dus 15 à 20 minuten roken is voldoende.
Zet intussen de broodjes klaar. Snij ze open, besmeer ze met boter en beleg met wat blaadjes sla. Snijd de augurken in plakjes.
Snijd de speklappen in twee stukken en beleg ieder broodje met een half speklapje. Doe de augurken erop en wat mayonaise. Proef even of het vet uit de lekbakje een goede smaak heeft en meng eventueel wat ervan door de mayonaise voor extra smaak. Bij mij was het té rokerig, dus ik heb het niet gedaan.
#outmijnkeuken #omk