Ga terug
Print
recept limoncello tiramisu

Limoncello Tiramisu

Een zomerse en lichtere variant op de klassieke tiramisu

Gang Nagerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 ml slagroom
  • limoncello naar smaak
  • 6 el poedersuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen alleen het sap
  • 1 pak lange vingers
  • wat bitterkoekjes

Werkwijze

  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom in een kom. Doe de poedersuiker erbij en 2 el limoncello. Klop de room lobbig. 

  2. Spatel lepel voor lepel de Griekse yoghurt door de lobbige room en zet apart tot gebruik.

  3. Bedek de bodem van een schaal met een combinatie van lange vingers en bitterkoekjes. Lepel over de koekjes naar smaak limoncello. De koekjes moeten het vocht opnemen, dus doe het met kleine beetjes tegelijk om de koekjes de kans te geven het vocht op te nemen. Doordrenk ze niet teveel want dan ligt er straks een plasje vocht op je bord. 

  4. Schep nu de helft van het roommengsel over de koekjes. Herhaal dit nu nog een keer. Dus: een laag koekjes, besprenkelen met limoncello en weer een laag room. Het je nog wat koekjes over? Garneer de schaal er dan mee. 

  5. Zet de schaal in de koelkast en laat het minimaal een uur opstijven. 

Notities

#omk #outmijnkeuken