Ga terug
Print
Tonijn wraps met Mexicaanse salade recept

Tonijn wraps met Mexicaanse salade

Eenvoudig en snel gerecht dat je heel goed met je (klein) kids kunt maken. 

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de salade

  • 3 lente uitjes
  • 1 bos radijsjes
  • 1 limoen
  • 300 gram maïs
  • 1 bosje koriander
  • olijfolie
  • 1 rode paprika

Voor de wraps

  • 2 groene paprika
  • 2 rode parika
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes tonijn in water
  • 150 gram geraspte kaas
  • 8 tortilla's
  • 125 ml zure room

Eventueel

  • extra zure room

Werkwijze

De salade

  1. Snijd de lente ui in ringen, de radijsjes in plakjes en 1 rode paprika in blokjes. Doe dit in een ruime kom en hussel door elkaar. Voeg de uitgelekte maïs toe. Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan het maïsmengsel. Pers de limoen uit en voeg het sap ook toe. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Voeg de helft hiervan toe aan de salade en hussel alles goed door elkaar. Giet er naar smaak olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout. 

De wraps

  1. Snijd de andere paprika's in repen (zaadlijsten en zaadjes verwijderen) en snipper de rode ui. Laat de tonijn uitlekken en met het met de paprikareepjes en ui. Meng met de zure room tot een smeuïge massa. 

  2. Verwarm de tortilla's in een koekenpan en beleg ze met het paprika/tonijn mengsel. Strooi er wat van de geraspte kaas over en rol ze strak op. Leg de wraps op borden, schep de salade erbij en bestrooi met de rest van de koriander.