Ga terug
Print
Garnalen cocktail

Klassieke Garnalen Cocktail

Een klassiekers onder de voorgerechten

Gang Voorgerecht
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram Hollandse garnalen (de kleintjes zijn het lekkerst)
  • 125 ml slagroom
  • 30 ml limoensap
  • 60 ml mayonaise (= 4 el)
  • 60 ml tomatenketchup
  • 30 ml whisky
  • paar blaadjes frisee sla of ijsbergsla

Verder nodig

  • elektrische mixer
  • 4 mooie coupes of glazen

Werkwijze

  1. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte, dus niet helemaal stijf. Pers de limoen uit en doe het sap samen met de mayonaise, de tomatenketchup en de whiskey bij de slagroom. Klop dit er goed doorheen tot je een samenhangende egale massa hebt. 

  2. Snijd de sla in hele kleine reepjes en laat 4 stukjes wat groter voor de garnering. Verdeel de reepjes sla over de glazen en verdeel daar de garnalen over. Vervolgens lepel je de saus over de garnalen. Garneer met een plukje sla.

Notities

#outmijnkeuken #omk