Ga terug
Print
verse geitenkaas zelf maken

Verse geitenkaas met kruiden

Verse geitenkaas maak je heel eenvoudig zelf. Je bent er 10 minuten mee bezig en houd rekening met 2 uur wachttijd.

Gang Lunch
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 4 porties
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 750 ml geitenmelk
  • 1 citroen
  • verse groene kruiden (bieslook, dragon, dille, korinder e.d.)
  • zout
  • peper
  • komkommerplakjes
  • honing
  • walnoten

Werkwijze

  1. Spoel een pannetje om met koud water en laat het uitdruppen. Het hele dunne laagje water dat in de pan blijft staan helpt voorkomen dat je melk aan gaat koeken. 

  2. Doe de geitenmelk in het pannetje en verwarm het. Pers de citroen uit en voeg het sap bij de hete melk. Breng rustig aan de kook. Haal het pannetje van het vuur als de melk goed geschift is. 

  3. Bekleed een vergiet met een stuk kaasdoek of een (schone) theedoek. Zet de vergiet op een pannetje en schenk de melk erin. Zet dit weg op een koele plaats (bijvoorbeeld in een kelder of koelkast) en laat het een uur of 2 staan. Het vocht sijpelt er langzaam uit en je houdt verse geitenkaas over in de kaasdoek. 

    Verse geitenkaas
  4. Hak de kruiden en met de kruiden met zout en peper door de verse geitenkaas. Proef en breng verder op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel ook nog chiliflakes voor een beetje meer pit toevoegen. 

  5. Rooster een broodje en beleg deze met wat plakjes komkommer. Smeer hierover de geitenkaas. Strooi er wat grof gehakte walnoten over en besprenkel met honing. 

    verse geitenkaas