Ga terug
Print
Limoen kwarktaart

Limoen kwarktaart

Lekkere frisse zomerse taart. Geen oven nodig nodig en je bent er maar een klein half uurtje mee bezig. De koelkast doet de rest van het werk.

Gang Bakken, Patisserie
Voorbereiding 20 minuten
Porties 10 punten
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram kokoskoekjes
  • 2,5 el suiker
  • 60 gram boter
  • 500 gram kwark
  • 300 ml slagroom
  • 60 gram suiker of naar smaak iets meer
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 limoenen

Werkwijze

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en roer er anderhalve eetlepel suiker door. Smelt de boter en giet het bij het koekmengsel. Roer het goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en doe hier het koekmengsel in. Verdeel het goed over de bodem en druk het zorgvuldig aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

  2. Rasp het groen van één limoenschil en per twee limoenen uit. Vul een bakje met koud water en week hierin acht blaadjes gelatine tot ze zacht zijn. 

  3. Sla 250 ml slagroom stijf met een eetlepel suiker. Meng dan de kwark, limoenrasp en 60 gram suiker erdoor. Verwarm het limoensap en los de geweekte gelatineblaadjes hier één voor één in op. Blijf roeren tot alle gelatine helemaal is opgelost. Roer de gelatine oplossing dan door de kwark en meng zorgvuldig. Proef even goed of de smaak van de vulling naar je zin is. Ik heb hem vrij zuur gehouden omdat het een warme dag was en dat lekker verfrissend is. Wil je hem wat zoeter, voeg dan wat meer suiker toe. 

  4. Giet de vulling op de bodem, strijk hem mooi glad en laat hem minimaal een uur of 4 opstijven in de koelkast.

  5. Sla de rest van de slagroom stijf met wat suiker en doe het in een spuitzak. Snijd de laatste limoen in partjes. Garneer de taart met dotjes slagroom en partjes limoen.