Ga terug
Print
Gebakken scholfilet met zoetzure saus recept

Gebakken scholfilet met zoetzure saus

Lekker gezond met vis, groente en volkoren rijst

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 scholfilets
  • 4 el bloem
  • 1 kleine ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1 dl neutrale olie bijv. zonnebloemolie
  • 350 gram volkoren rijst

Voor de saus

  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el marsala of sherry
  • 2 el suiker
  • 1 el maïzena

Werkwijze

  1. Kook de rijst (kijk op de verpakking voor de kooktijden). Snipper de ui. Verwijder van de paprika's de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine blokjes. Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. 

  2. Mix in een kommetje de sojasaus met de rijstazijn, marsala en suiker. Leg de scholfilets op een snijplank en bestrooi ze met de bloem. Dit gaat heel makkelijk met een thee-eiknijper. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de scholletjes aan beide kanten licht bruin (ongeveer 3 minuten per kant). Haal de vis uit de pan en houd warm in folie.

  3. Giet de meeste olie uit de pan (laat zo'n 2 el zitten) en verhit de rest weer even goed en bak hierin de groente. Voeg als de groente wat zachter wordt de saus erbij en breng aan de kook. Kluts intussen de maïzena los met 2 el water en giet dit bij het groentemengsel. Roer tot er een gebonden saus ontstaat. 

  4. Schep de rijst op de borden en leg er een scholfilet op. Verdeel vervolgens de groentesaus erover.