Ga terug
Print
Copycat Summer Crisp Parmesan Cheeseburger recept

Cheeseburger met krokante Parmezaanse kaas

Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 hamburger broodjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje hamburgerkruiden of je eigen hamburger kruidenmix
  • 200 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 8 plakjes augurk
  • wat blaadjes sla
  • ketchup

Eventueel extra nodig

  • 1 ei
  • Hamburgerpers

Werkwijze

  1. verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de hamburgerkruiden door het gehakt. Blijft het erg droog, doe er dan een eitje door. Als het samenhangend genoeg is hoeft dat niet. Verdeel het gehakt in 4 delen en vorm er hamburgers van. Dit gaat echt super met een hamburgerpers

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken daarop 8 cirkels ter grootte van de hamburger. Je kunt ook een bakring gebruiken. Verdeel de Parmezaanse kaas over de 8 cirkels en druk ze een beetje aan. Schuif de plaat 4 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Als je de plaat uit de oven haalt is de Parmezaanse kaas gesmolten. Laat de cirkels even afkoelen en haal ze dan voorzichtig van het papier los. Leg ze op keukenpapier om verder af te koelen en crispy te worden. Bak intussen de hamburgers gaar in een koekenpan met een klont boter. 

  4. Besmeer de broodjes met wat boter. Leg hierop een paar blaadjes sla, een schijf crispy Parmezaanse kaas, een hamburger, weer een schijf crispy Parmezaanse kaas, de augurken en wat ketchup. Steek er eventueel nog een lange prikker door.