Ga terug
Print
Basis Cashewspread recept

Basis Cashewspread

Pindakaas van Cashewnoten

Totale tijd 5 minuten
Porties 1 schaaltje of potje
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram (licht) gezouten cashewnoten
  • keukenmachine of hakmolen

Eventueel

  • scheutje arachideolie

of

  • 50 ml kokosmelk

Mogelijke smaakmakers

  • limoen
  • Fleur de Sel
  • Spaanse peper
  • Geraspte kokos
  • kleine brokje chocolade

Werkwijze

  1. Doe de cashewnoten in je keukenmachine en laat hem rustig een tijdje draaien. Op een gegeven moment zie je dat de noten olie los gaan laten en dan ontstaat er een smeuïge massa. Giet eventueel wat kokosmelk of arachideolie toe om het nog wat beter smeerbaar te maken.

  2. Je hebt nu al een hele lekkere notenpasta voor op brood. Wil je er nog een smaakje aan meegeven, denk dan eens aan de mogelijkheden die ik hierboven heb neergezet of bedenk zelf iets lekkers.