Ga terug
Print
Cannelloni uit de oven

Cannelloni met vulling van ricotta en spinazie

Vegetarisch pastagerecht uit de oven

Gang Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarish
Keuken Italiaans
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 20 cannelloni pijpjes
  • 400 gram verse spinazie
  • olijfolie
  • beetje nootmuskaat
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 blikjes tomaten à 400 gram per stuk
  • 0,5 bosje basicilum (alleen de blaadjes gebruiken)
  • 0,5 citroen (alleen rasp van de schil)
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei losgeklopt
  • handje Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram Mozzarella in plakjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Verhit wat olie in een ruime pan of wok en voeg de spinazie toe. Bestrooi met wat nootmuskaat, zout en peper en laat snel slinken. Laat het daarna even afkoelen in een kom.

  2. Doe weer een scheutje olie in de pan en fruit hierin het gesnipperde uitje. Voeg na een paar minuutjes de knoflook en de tomaten toe. Roer goed door en doe dan een handje van de basilicumblaadjes erbij (heb je grote blaadjes, snijd ze dan even grof) en tenslotte de citroenrasp. Laat dit een kwartier tot 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een soeplepel zoveel mogelijk van het vocht eruit. Hak de spinazie vervolgens fijn. Roer de ricotta los met het ei en de Parmezaanse kaas en wat zout en peper. Roer de fijngesneden spinazie door dit mengsel en schep dit vervolgens in een spuitzak. 

  4. Spuit de vulling in de buisjes en leg de gevulde buisjes vervolgens in een ingevette ovenschaal. Giet dan de tomatensaus over de buisjes en bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum. Verdeel de plakjes mozzarella erover en druppel er nog wat olijfolie over. 

  5. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht zo'n 35 tot 40 minuten. 

Notities

#OMK