Een lekkere en gezonde en lichte maaltijd met zo'n 550 calorieën per persoon
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Haal de losse velletjes eruit en dep de erwten droog. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de kikkererwten erover. Bestrooi de erwten met de komijnpoeder en de korianderpoeder en 2 el olijfolie. Hussel goed door elkaar en schuif de plaat in de oven. Laat de kikkererwten in 20 tot 25 minuten krokant worden. Laat ze daarna afkoelen.
Snijd de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder. Snijd de kip in blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg de champignons toe en bak goed aan. Breng het stevig op smaak met zout, peper en chilliflakes.
Voeg de courgette toe en roerbak even mee. Doe vervolgens de ricotta erbij en proef nog een keer. Verdeel de courgette sliertjes met saus over de vier borden en verdeel er wat kikkererwten erover. De rest van de kikkererwten kun je bewaren in een afgesloten trommel en als een soort borrelnootjes serveren bij de borrel.
Ik heb er nog een paar geroosterde tomaten bij gemaakt, maar dat hoeft natuurlijk niet.