Ga terug
Print
Teriyaki noodles met kip

Teriyaki Noodles met kip

Lekkere, lichte en snelle maaltijd

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 verpakkingen noodles soort naar keuze
  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 250 ml teriyaki saus
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 250 gram champignons in kwarten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 3 lente uitjes in ringetjes gesneden

Verder nodig

  • 1 hersluitbaar zakje

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes en doe ze in een afsluitbaar zakje. Giet er zo'n 150 ml teriyaki saus bij en laat minimaal een half uur (maar langer is beter) marineren in de koelkast. 

  2. Bereid de noodles. Schep de kipblokjes uit de marinade en laat even uitlekken.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de alle groente erbij en wok even op hoog vuur mee. Giet de overgebleven 100 ml teriyaki saus door de noodles en hussel goed door.

  4. Voeg de noodles bij de groente en kip in de wok en schep goed door elkaar. Warm even goed door en zet dan het vuur uit. Verdeel de noodles over borden of kommen en bestrooi het met wat sesamzaad en de ringetjes lente ui.

Notities

#omk