Ga terug
Print
Zoete chili kip

Zoete chili kip met rijst

Een lekker pittig kipgerecht

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 29 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet of kipdijfilet
  • olijfolie of rijstolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml sweet chili saus
  • kneepje limoensap
  • beetje zout
  • 2 el sesamzaadjes
  • wat verse koriander fijngehakt

Voor het beslagje

  • 1 eiwit
  • 60 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 120 ml koud water
  • 1 el olie
  • beetje zout

Verder nodig

  • 300 gram rijst

Voor de liefhebbers van pittig

  • 1 rode peper fijn gesneden

Werkwijze

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de kip in blokjes.

  2. Roer de maïzena met een klein scheutje van het koude water tot een papje, dit voorkomt dat er klontjes in komen. Meng alle andere ingrediënten hier doorheen en roer het tot een egaal beslag. Doe de kipblokjes erbij en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje beslag.

  3. Vis de kipblokjes uit het beslag en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Verhit wat olie in een ruime koekenpan of wokpan en fruit hierin de knoflook tot hij geurt. Heb je ervoor gekozen nog wat extra pit toe te voegen, dan is dit het moment om het fijngesneden pepertjes erbij te doen. Doe daarna de kip erbij en bak het goudbruin en gaar. Door het beslag ontstaat er een lekker krokant korstje op de kip. Dit gaat deels weer verloren als de saus erbij gaat, maar het blijft een lekkere toevoeging. 

  4. Als de kip bijna gaar is doe je de zoete chili saus erbij, een kneepje limoensap en wat zout. Roerbak en laat de saus wat inkoken. Door het maïzena beslagje zal de saus wat indikken.

  5. Schep de pittige kip met de rijst op borden en bestrooi het met wat sesamzaadjes en de fijn gesneden koriander.

Notities

#omk