Ga terug
Print
Sardines met tomaten mayonaise op brood

Sardines met tomaten mayonaise op brood


Gang Lunch
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 broodjes
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 blikje sardines
  • 1 flinke tomaat
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 4 druppels tabasco
  • 2 geroosterde bruine boterhammen

Werkwijze

  1. Haal de sardines uit het blikje en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de olie er zoveel mogelijk af. 

  2. Plisseer de tomaat (inkruisen, even onderdompelen in kokend water en dan het velletje eraf halen) en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes. 

  3. Meng de mayonaise met de ketchup en de tabasco en schep de tomatenblokjes erdoor. Rooster de boterhammen en besmeer ze met wat (room)boter.

  4. Verdeel de sardines in stukjes over de boterhammen en schep de tomaten mayonaise erover. 

Notities

Gebruik je dit beleg op een toastje, besmeer de toastjes dan met de tomaten mayonaise en leg er een klein stukje sardine op. 

#omk