Ga terug
Print
Tiramisu met grapefruit en bramen

Tiramisu met grapefruit en bramen

Een variatie op het recept tiramisu met sinaasappel en framboos van tasteourjoy.nl in het kader van de foodblogswap

Gang Dessert, Nagerecht, Toetje
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 ml slagroom
  • 2 el gembersiroop (of meer of minder naar smaak)
  • 1 rode grapefruit
  • paar lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 24 bramen

verder nodig

  • mixer
  • 4 mooie glazen of potjes voor het serveren

Werkwijze

  1. Klop de slagroom op tot lobbige Griekse yoghurtdikte en giet op het laatst de gembersiroop erbij en mix even mee. Proef en voeg nog wat extra toe als je een zoetekauw bent. Je kunt in plaats van gembersiroop ook gewoon suiker gebruiken.

  2. Meng de slagroom goed met de mascarpone tot een dikke lobbige massa. Breek de lange vingers (de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je glazen) in brokjes en verdeel de helft van de brokjes over de bodems van de glazen. 

  3. Rasp de schil van de grapefruit in lange dunne slierten (voor de garnering). Dit gaat het beste met een zester. Pers de grapefruit uit en lepel wat van het sap over de koekbrokjes onder in de glazen. De koekjes 'slurpen' het vocht op, dus lepel er niet teveel tegelijk in. 

  4. Lepel hierover een flinke klodder van het mascarpone mengsel en leg hier 3 bramen op. Verbrokkel er dan weer wat lange vingers over besprenkel het met nog wat grapefruitsap en schep er dan weer een klodder mascarpone mengsel op. Garneer met nog drie bramen, wat verkruimelde lange vingerkruim en wat sliertjes van de grapefruit schil.

Notities

#omk