Een variatie op het recept tiramisu met sinaasappel en framboos van tasteourjoy.nl in het kader van de foodblogswap
Klop de slagroom op tot lobbige Griekse yoghurtdikte en giet op het laatst de gembersiroop erbij en mix even mee. Proef en voeg nog wat extra toe als je een zoetekauw bent. Je kunt in plaats van gembersiroop ook gewoon suiker gebruiken.
Meng de slagroom goed met de mascarpone tot een dikke lobbige massa. Breek de lange vingers (de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je glazen) in brokjes en verdeel de helft van de brokjes over de bodems van de glazen.
Rasp de schil van de grapefruit in lange dunne slierten (voor de garnering). Dit gaat het beste met een zester. Pers de grapefruit uit en lepel wat van het sap over de koekbrokjes onder in de glazen. De koekjes 'slurpen' het vocht op, dus lepel er niet teveel tegelijk in.
Lepel hierover een flinke klodder van het mascarpone mengsel en leg hier 3 bramen op. Verbrokkel er dan weer wat lange vingers over besprenkel het met nog wat grapefruitsap en schep er dan weer een klodder mascarpone mengsel op. Garneer met nog drie bramen, wat verkruimelde lange vingerkruim en wat sliertjes van de grapefruit schil.
#omk