Ga terug
Print
Wraps met kip en avocado recept

Wraps met kip en avocado

Lekker als hoofdgerecht maar als je ze in stukjes snijdt kun je ze ook serveren als hapje bij de borrel of bij een buffet.

Gang Buffetgerecht, Hapjes, Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps (2 per persoon als hoofdgerecht)
  • het gare vlees van 1 hele kip of 4 kipfilets (maak bijv. bouillon en gebruik het vlees in de wraps)
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 gram Griekse yoghurt (of iets meer of minder)
  • 2 el limoensap
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 lente uitjes in fijne ringetjes
  • peper en zout
  • beetje knoflookpoeder of vers geperste knoflook
  • 1 handje verse koriander fijn gesneden
  • 200 gram cheddar geraspt

Werkwijze

  1. Snijd of scheur het kippenvlees in kleine stukjes en doe het in een ruime kom. Ontdoe de avocado van pit en schil en prak het vruchtvlees door het kippenvlees. Roer alle overige ingrediënten erdoor en zorg dat het een smeuïge, smeerbare massa wordt. Is het te droog, voeg dan nog wat yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Smeer de vulling uit over de wraps, rol ze op en snijd ze in stukjes. Om ze makkelijker te kunnen snijden kun je de opgerolde wraps eerst nog een half uurtje in de koelkast zetten. Ze stijven dan wat op en dan kun je ze strakker snijden. 

Notities

#omk