Print
Geitenmelk panna cotta

Panna Cotta van Geitenmelk

Twee varianten

Gang Nagerecht
Voorbereiding 20 minuten
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

 • 300 ml Betsie's volle geitenmelk
 • 300 ml kokosroom of Betsie's volle geitenyoghurt-moment
 • 50 gram suiker
 • 4 blaadjes gelatine

eventueel:

 • 1 stokje vanille

verder nodig:

 • vorm of glaasjes om de panna cotta in op te laten stijven

Werkwijze

 1. Vul een bakje waarin de gelatine blaadjes passen met koud water en week hierin de blaadjes totdat ze zacht zijn. 

 2. Doe de geitenmelk, de kokosroom (of de geitenyoghurt) en de suiker in een steelpan en breng het tegen de kook aan. Om te voorkomen dat de melk aankoekt is het verstandig om de pan eerst even om te spoelen met koud water en het water eruit te laten lopen. Droog de pan niet af. Het dunne filmpje water in de pan helpt voorkomen dat de melk aankoekt. 

 3. Wil je vanille gebruiken, schraap dan het merg uit een vanillestokje en voeg dit nog toe aan het melkmengsel. Als het bijna kookt haal je het pannetje van het vuur. Los nu al roerend één voor één de blaadjes gelatine op in de hete melk. 

 4. Dé truc voor een goede panna cotta is zorgen dat dit mengsel snel afkoelt. Ik doe dit altijd door het pannetje in een bak met koud water te zetten en te blijven roeren. Je kunt eventueel ook een bak met ijsklontjes gebruiken. 

 5. Als het mengsel goed is afgekoeld verdeel je het over de vormpjes. Ik gebruik hiervoor altijd een siliconen vorm met halve bollen, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen die heeft. Je kunt ook mooie glaasjes nemen en ze daarin laten opstijven. Hier kun je ze ook meteen mooi in serveren zonder dat je ze hoeft te storten. Gebruik je een siliconen vorm, zet de vorm dan op een bakplaat of dienblad die in je koelkast past. Het mengsel is namelijk nog heel vloeibaar als het de koelkast ingaat en zie dat maar eens ongeschonden te vervoeren in een siliconen vorm. 

 6. Zet de vorm of glazen minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven. Heb je de kokosroom gebruikt, dan heeft je panna cotta een mooie volle zoete smaak. Gebruik je Betsie's volle geitenyoghurt-moment dan is de smaak wat lichter en frisser. Beide smaken combineren fantastisch met de cajeta. 

Notities

Serveer met Cajeta (zie recept hieronder) en een in schijfjes gesneden verse vijg