Ga terug
Print
Gemarineerde kippendijen recept

Gemarineerde kippendijen

Malse en sappige kippetjes

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 stuks kipdijfilet
  • 6 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 5 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 el worcestershire saus
  • 2 el citroensap
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl zout

Werkwijze

  1. Snijd de knoflookteentjes heel fijn of pers ze uit in een knoflookpers. Doe alle ingrediënten behalve de kippendijen in een kom en kluts het goed met een vork of een garde door elkaar.

  2. Doe de kippendijen in een zakje dat hersluitbaar is (ziplock zakje). Giet de marinade erbij en sluit het zakje zorgvuldig. Leg het zakje minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Voor marineren geldt altijd: hoe langer hoe beter. Dus als je het alvast de avond van tevoren doet heeft de kip de volgende avond nog meer smaak. 

  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kippendijen na het marineren in een ovenschaal of braadslee en giet de marinade erbij. Schuif de schaal in de oven en bak de kip in ongeveer een half uur gaar. Giet halverwege even wat van de marinade met een lepel over de kip.

  4. Serveer met groente en bijvoorbeeld een lekkere aardappelpuree. 

Notities

#omk #outmijnkeuken