Ga terug
Print
Pindakaas koekjes recept

Pindakaas Koekjes


Gang Bakken
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 10 stuks
Auteur Out mijn Keuken/Cookingdom

Ingrediënten

  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • paar druppels vanille extract
  • 225 gram pindakaas
  • 1 tl koekkruiden
  • huishoudfolie

Werkwijze

  1. Doe de suiker in een ruime kom en doe het ei erbij. Roer hier een pasta van. Voeg hier de vanille extract, pindakaas en koekkruiden aan toe en roer alles tot een samenhangend beslag. 

  2. Leg een stuk plasticfolie op je aanrecht en schep het pindakaasbeslag erop. Vorm het tot een worstvormig geheel en draai aan beide kanten het plasticfolie dicht. Leg de pindakaas worst in de vriezer en laat het in een paar uur stijf worden. 

  3. Haal de pindakaas worst een half uur voordat je het gaat bakken uit de vriezer. Zo kun je er nog mooie plakken van snijden, maar kun je de koekjes ook nog een beetje vormen. 

  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd van de pindakaas worst 10 plakken en leg ze op de bakplaat. Vorm ze tot mooie rondjes. Schuif de plaat in de oven en bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar.

  5. Laat ze even afkoelen op de plaat en verplaats ze vervolgens voorzichtig naar een rooster om verder af te koelen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. 

Notities

Variatie idee: bestrooi de koekjes met wat amandelschaafsel of meng wat noten door het beslag.