Ga terug
Print
Nigella's Spaanse Stoof recept

Nigella's Spaanse Stoof met chorizo

Lekker stoofgerecht met chorizo naar recept van Nigella Lawson

Gang Hoofdgerecht, Stoofgerecht
Keuken Spaans
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Nigella Lawson

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram chorizo (half droge)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blad laurier
  • 100 ml droge sherry
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • verse koriander naar smaak, fijn gesneden

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en kook wat water in een ketel of een waterkoker. Schil de aardappelen en spoel ze schoon. Snijd ze in blokjes van zo'n 2 à 3 cm. Neem een pan die in de oven kan (bijvoorbeeld een braadpan) en verhit hierin ongeveer een eetlepel olijfolie. Fruit de ui een paar minuten op halfhoog vuur totdat het glazig is. Snijd intussen de chorizoworst in plakjes. 

  2. Voeg de knoflook en de plakjes worst bij het uitje en roerbak een paar minuten mee. Doe de laurier erbij en schenk de sherry erop. Doe ook de aardappelblokjes in de pan, roer alles even goed door en schenk er zoveel kokend water op dat alles net onder staat. 

  3. Breng aan de kook en laat het tien minuten rustig pruttelen. Voeg nog wat zout en peper toe. 

  4. Zet de pan nu (zonder deksel!) in de oven en laat het ongeveer 40 minuten rustig gaar worden. Strooi voor het serveren de koriander erover. Lekker met verse groente of een salade en een stukje vers brood om de saus mee op te 'lepelen'.