Ga terug
Print
Eendenbout uit de slow cooker

Eendenbout met Chinese pruimensaus uit de slow cooker


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 flinke eendenbouten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el bloem
  • 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 4 dl kippenbouillon heet!
  • 1 el honing
  • 1 el vissaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 4 pruimen
  • 3 stuks steranijs

Verder nodig

  • slow cooker
  • rijst voor vier personen
  • groente voor vier personen

Werkwijze

  1. Als je de voorbereidingen voor de eend gedaan hebt, heb je er verder weinig omkijken meer naar. Begin met het verhitten van een koekenpan en bak hierin de eendenbouten (eventueel in porties) rondom goed aan, gebruik hierbij niet al te hoog vuur om aanbranden te voorkomen. Er zal flink wat vet uit de bouten vrijkomen, dus olie of boter toevoegen is niet nodig.  

  2. Als de bouten mooi goudbruin zijn schep je ze met een vleestang of schuimspaan over in de keramische kom van de slow cooker. Giet het vet uit de koekenpan (bewaar om binnenkort aardappeltjes in de bakken!) en laat ongeveer 1 el vet achter in de pan. 

  3. Fruit hierin het uitje tot het glazig is. Schep de bloem en de vijfkruidenpoeder erbij een bak even een minuutje mee. Giet dan beetje voor beetje de bouillon erbij en roer tot de saus wat indikt. 

  4. Breng dit vervolgens aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe aan de saus. Ontpit de pruimen en snijd ze in blokjes. Voeg ook dit bij de saus. 

  5. Schenk de saus bij de eendenbouten in de slow cooker, doe het deksel erop en zet het apparaat 8 uur op low (of 4 à 5 uur op high)

  6. Serveer met rijst en groente.