Ga terug
Print
Pasta met truffel-roomsaus en geroosterde groente

Pasta met truffel roomsaus, geroosterde groente en gerookte zalm

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de geroosterde groente

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode paprika's
  • scheut olijfolie

Voor de saus

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 potje truffel/paddenstoelentapenade à 80 gram
  • 200 ml crème fraîche

Verder nodig

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 4 warmgerookte zalmfilets

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze in een minuut of 3 voor. Snijd de uien grof en snipper de knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de paprika's in reepjes. Doe de groentes in een ovenschaal en overgiet het met een flinke scheut olie. Strooi er wat zout en peper over en schuif de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Doe de zalmfilets in een ander ovenschaaltje en schuif het er de laatste 5 minuten bij in de oven om op te warmen. Je kunt de zalm ook koud eten als je dat lekkerder vindt. 

  2. Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in de koken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin op rustig vuur het sjalotje en de knoflook een minuut of vijf. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

  3. Doe de tapenade bij de ui en knoflook en doe ook de crème fraîche erbij. Roer goed door en warm het een minuut of drie goed door. 

  4. Als de pasta gaar is giet je het af en doe je het terug in de pan. Roer de saus door de pasta en verdeel het over vier borden. Schep de groentes erover en leg er een zalmfilet op.