Ga terug
Print
zalmwraps met mierikswortelmayonaise

Wraps met zalm en mierikswortelmayonaise

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 8 tortillawraps
  • 250 gram goede mayonaise
  • citroensap naar smaak
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • 3 takjes basilicum
  • peper en zout
  • 75 gram walnoten
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 4 filets warm gerookte zalm
  • 2 komkommers

Werkwijze

  1. Meng de mayonaise met de mierikswortelpuree en voeg naar smaak citroensap toe. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de mayonaise. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak de walnoten in stukjes (niet al te fijn). Maak een dressing van de honing, azijn en olie. Kluts met een vork goed door elkaar. Giet dit bij de walnoten en roer door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de tortilla's (koud eten kan ook). Verwijder de huid van de zalm en pluk de zalm in stukjes. Schil de komkommers en snijd er met een kaasschaaf in de lengte repen vanaf. 

  4. Smeer de tortilla's in met de mayonaise, verdeel de zalm erover, dan de komkommer repen en lepel de notendressing erover. Rol de tortilla's op en serveer met een lekkere salade.