Ga terug
Print
spruitjesschotel met amandelen

Spruitjesschotel met amandelen


Gang Bijgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram spruitjes
  • ong. 50 gram boter
  • 90 gram blanke amandelen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • 35 gram panko
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim water met wat zout beetgaar in zo'n 10 minuten. Heb je kleine spruitjes, dan iets korter. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en doe ze over in een ovenschaal.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.  Smelt de helft van de boter in een koekenpan doe de amandelen en de knoflook erbij. Roerbak die een paar minuten totdat de noten een lekker kleurtje krijgen. Voeg de citroenschil toe en roerbak even mee. 

  3. Doe dit bij de spruitjes in de ovenschaal en strooi vervolgens de panko erover verdeel de overgebleven boter er in blokjes over. Zet de schaal een minuut of 10 in de oven totdat de panko goudbruin van kleur is.