Ga terug
Print
Linguine met Parmaham en courgette

Saffraan Linguine met Parmaham en Courgette

Snel en Makkelijk recept

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram Linguine
  • 1 buisje saffraan
  • scheutje olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 150 gram Parmaham
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Doe de saffraandraadjes erbij en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing. 

  2. Snijd de prei in ringetjes, de ham in reepjes en de courgette in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wokpan en en bak hierin de groentes een minuut of vijf. Doe de Parmaham erbij en proef of er nog zout en peper nodig is. 

  3. Laat de pasta uitlekken (vang wat van het kookvocht op) en voeg dit bij de groente. Hussel goed door elkaar en voeg indien nodig voor extra smeuïgheid een scheutje kookvocht toe. Warm het geheel nog even goed door en verdeel het over de borden.