Ga terug
Print
Abrikozen kip uit de oven

Abrikozen Kip uit de oven

De jaren '80 herleven met deze heerlijke abrikozen kip schotel uit de oven. Let op: de kip moet een uurtje of 2 marineren!!

Gang Hoofdgerecht
Kooktijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 kipdijfilets
  • 75 ml olijfolie
  • 5 teentjes knoflook ontveld, geplet, grof gesneden
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 takjes verse tijm
  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • 1 potje groene olijven uitgelekt
  • half potje kapperappeltjes uitgelekt
  • wat citroenrasp
  • zout en peper
  • 120 ml rijstazijn
  • 250 ml witte wijn
  • 2 el bruine suiker

Werkwijze

  1. Maak een dressing van de olie en de rijstazijn (kluts met een vork) en voeg de knoflook, de oregano, de tijm, de abrikozen, de kapperappeltjes, olijven, citroenschil, zout, peper erbij. Meng goed en leg hierin de kip. Dek af en zet het geheel minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de kip kunnen trekken. 

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade en doe het over in een ovenschaal. Giet de wijn bij de marinade en roer door. Giet het geheel over de kip. Stooi de bruine suiker over de stukjes kip en schuif de schaal ongeveer een uur in de oven. 

  3. Serveer de kip met bijvoorbeeld kort gekookte peultjes en rijst.