Eenpansgerecht met langzaam gegaard wild zwijn
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper en de bloem. Schud een teveel aan bloem eraf voordat je het gaat bakken.
Karameliseer eerst de uien door ze samen met de suiker te fruiten in een combinatie van de olijfolie en de boter. Doe dit bij voorkeur in een grote gietijzeren pan waarin alles past. Doe dan het vlees erbij en bak de blokjes rondom aan tot ze mooi bruin zijn.
Voeg nu de wortelblokjes, de knoflook en de laurier, jeneverbes, tijm en salie toe. Roerbak dit even goed aan en schep alles goed door elkaar. Blus dit vervolgens af met de port, de witte wijn en de bouillon. Breng dit aan de kook en laat het nu een uur op rustig vuur pruttelen. Schep af en toe even alles goed door elkaar.
Voeg na het eerst uur stooftijd de aardappelen en de blokjes pastinaak toe. Schep goed door elkaar en breng het opnieuw aan de kook. Laat dit nu nog zo'n 20 minuten pruttelen.
Doe dan de spinazie erbij en schep opnieuw goed om. Laat dit nog vijf minuten doorwarmen.