Comfort Food met drie soorten kaas
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Zet tot gebruik apart.
Verhit de oven voor op 190°C. Verhit in een pannetje 2 el boter en bak hierin de panko goudbruin. Doe over in een kom en zet tot gebruik apart.
Smelt de (60 gram) boter in een pan en bak hierin de knoflook even kort aan. Pas op voor verbranden! Doe de bloem erbij en roer stevig door totdat het een geheel vormt. Laat de bloem even een paar minuten garen. Zet het vuur wat lager en roer nu (met een garde of een houten lepel) scheutje voor scheutje de melk erdoor. Voeg het volgende scheutje pas toe als het vorige geheel ik opgenomen. Laat een klein beetje melk over! Breng aan de kook en laat even indikken.
Roer in een klein kommetje de maizena los met het overgebleven scheutje melk en roer dit papje door de saus. Breng op smaak met de bouillonpoeder, peper en zout. Roer goed en laat indikken tot de gewenste dikte.
Haal de pan van het vuur en roer de kaassoorten erdoor. Laat een beetje van de Parmezaan over.
Giet de saus bij de macaroni en roer het goed door elkaar. Doe het geheel over in een ovenschaal en bestrooi het met de gebakken panko en de Parmezaanse kaas. Schuif de schaal zo'n 10 tot 15 minuten in de oven!
Maak er een lekkere groene salade bij.