Romige spaghetti met spinazie, afgemaakt met Parmezaanse kaas
Zet een ruime pan met water en zout op en breng het aan de kook. Kook hierin volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking de spaghetti al dente. Dit gerecht is extra lekker als de pasta nog een beetje bite heeft, anders wordt het te papperig.
Spoel de spinazie schoon laat het uitlekken en slink het in een pan met aanhangend water. Dit duurt maar een paar minuutjes. Doe er wat zout bij. Pluk de blaadjes van de basilicum en doe ze bij de spinazie in de pan. Doe er ook ongeveer 2 el olijfolie bij en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Pureer het met een staafmixer of in je blender/keukenmachine.
Verhit de room au bain marie (boven een pan met koken water) en klop de eidooiers erdoor met een garde. Doe er wat zout en peper bij een laat dit een minuut of acht warmen zodat de eidooiers kunnen garen. Roer vervolgens de spinaziepuree door de room en giet dit bij de gare spaghetti. Roer goed door zodat alle spaghetti helemaal groen wordt.
Verdeel over vier borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.