Waanzinnig lekkere taart met heel veel pure chocolade en zoute pinda's ... en heel veel calorieën! Houd rekening met afkoel- en opstijftijd
Maal de pinda's fijn in een keukenmachine en voeg daarna bloem, boter, suiker en eigeel toe. Draai en voeg al draaiend het water toe. Er vormt zich nu een zachte bal deeg. Kneed dit nog even door, verpak in plasticfolie en leg minimaal een kwartier in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm of bakblik met een stukje bakpapier. Vet de zijkanten verder goed in met boter en bestuif dit met wat bloem (dat gaat heel handig met een theeknijper). Druk het deeg in de vorm. Zorg voor een bodem van ongeveer een halve centimeter en druk de rest langs de zijkanten van de vorm omhoog. Bekleed dit met een stuk bakpapier en vul het af met een steunvulling van bijvoorbeeld gedroogde bonen. Schuif de vorm 20 minuten in de oven.
Haal de steunvulling er dan voorzichtig uit door het bakpapier voorzichtig los te trekken en op te tillen. Bak de bodem dan nog zo'n 10 minuten af. Haal het uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade in de room au bain marie (boven een pan kokend water, dus niet rechtstreeks op het vuur). Als het is gesmolten haal je het van de hittebron af en klop je er met een garde de boter door. Giet het mengsel in de afgekoelde bodem en strooi er voorzichtig nog wat grof gehakte pinda's over. Laat het nu minimaal 3 uur opstijven en afkoelen.
De bodem is lekker bros, dus snijd hem voorzichtig aan!