Pasta met een klassieke smaak combinatie en wat pancetta
Zet een pan met ruim water en zout op voor het koken van de pasta. Snijd de pancetta in blokjes of reepjes, de peer in blokjes (verwijder klokhuis) en de gorgonzola in grove blokjes. Hak de walnoten grof.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie een ruime koekenpan of wokpan. Bak hierin de pancetta en voeg na een paar minuten de ui en de knoflook toe. Zet het vuur wat lager zodat de knoflook niet verbrandt.
Voeg dan de gorgonzola toe en laat het langzaam en op laag vuur rustig smelten onder af en toe roeren. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan.
Als de kaas is gesmolten giet je er een beetje van het kookvocht bij zodat het een echte saus wordt. Voeg dan de blokjes peer toe. Het is het lekkerst als ze een beetje bite houden dus doe dit pas vlak voor het serveren.
Schep de pasta door de saus en proef. Voeg eventueel nog zout en peper toe. Schep de pasta op borden en bestrooi met de geroosterde walnoten. Serveer met een groene salade.