Vegetarisch hoofdgerecht met kaas en prei
Als je zelf het deeg maakt: meng de bloem met een snufje zout en verdeel de koude boter erover. Kneed de boter met 1 losgeklutst ei door de bloem tot je een samenhangend en egaal deeg hebt. Zorg dat je vlot werkt en met koude handen kneedt want ander wordt de boter snel te warm. Dek de deegbal af en zeg een uurtje in de koelkast.
Gebruik je bladerdeeg: laat de plakjes dan ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de prei in dunne ringen en was ze grondig. Verhit wat olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg dan de uitlekte prei toe en stoof dit een minuut of 5. Laat dit daarna uitlekken en afkoelen.
Roer de gehakte peterselie door de afgekoelde prei en voeg ook wat peper en zout toe. Roer twee eieren los met de room en roer er de geraspte kaas door.
Kneed het deeg nog even door en bekleed er de ingevette quichevorm mee. Schep de prei op de bodem en giet het kaasmengsel erover. Bak de quiche in 40 minuten gaar in de oven.
Je kunt deze taart koud of warm eten