Ga terug
Print
pasta met champignons, salie en chorizo kruim 3

Pasta met champignons, krokante salie en chorizokruim

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 3 dl kippenbouillon
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 blaadje laurier
  • handje salieblaadjes
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 70 gram paneermeel
  • 1 chorizo worst
  • 1 teentje knoflook

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Doe een eetlepel olijfolie in een pannetje en verwarm het. Voeg de bloem toe en roer dit even stevig door. Zet het vuur laag en giet er scheutje voor scheutje de bouillon bij. Roer steeds goed. Voeg de Parmezaanse kaas toe en het laurierblaadje. Laat deze saus een minuut of vijf pruttelen, roer af en toe door en proef aan het einde even of het nog wat zout nodig heeft. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje.

  2. Snijd de champignons in kwarten en de courgette in blokjes. Verhit ongeveer drie el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de salieblaadjes knapperig. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Bak in hetzelfde vet de champignons en courgette blokjes goudbruin. 

  3. Snijd de chorizo in hele kleine blokjes en bak ze uit in een koekenpan. Voeg het paneermeel en een uitgeperst teentje knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Bak het totdat het paneermeel krokant is (minuut of twee Ć  drie). 

  4. Giet de pasta af (bewaar een beetje van het kookwater) en giet de saus erover en voeg de groente erbij. Hussel goed door elkaar. Is het iets te droog, voeg dan wat van het kookwater toe. Verdeel de pasta over de borden en verdeel het chorizokruim erover. Garneer met wat blaadjes krokante salie.