Ga terug
Print
kabeljauw en papillotte met zeekraal

Kabeljauw en papillotte met zeekraal

Kabeljauw bereid in een stukje bakpapier. Lekker met zeekraal!

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kabeljauw filets
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram boter in vier klontjes
  • 200 gram zeekraal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode en groene paprika in dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Spoel de sinaasappel goed schoon en rasp van de helft van de vrucht de schil en snijd de vrucht verder in parten. Zet een ketel water op en laat koken.

  2. Leg vier stukken bakpapier klaar en verdeel in het  midden van ieder stuk papier paprikareepjes. Leg op ieder hoopje een kabeljauwfilet en bestrooi met zout en peper. Verdeel dan de bosui erover. 

  3. Leg hierop wat sinaasappelrasp en een klontje boter en vouw de pakketjes vervolgens zorgvuldig dicht. Schuif de pakketjes in de oven en laat ze in een klein kwartiertje gaar worden. 

  4. Doe de zeekraal in een kom en giet het gekookte water erover. Laat heel even staan en giet het vervolgens af. 

  5. Vouw de pakketjes open op het bord en verdeel de zeekraal over de borden. Geef er (als je daarvan houdt) een partje van de sinaasappel bij. Serveer met pasta of rijst!