Een heerlijke combi van zoet en hartig
Verwarm je oven alvast voor op 220°C. Haal de buitenste lelijke bladeren van de witlof (indien nodig) en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de bittere kern als je hier niet van houdt.
Smelt in een pannetje de boter met de suiker en de kardemom en giet de helft ervan in een taartvorm. Zorg dat de hele vorm ingevet wordt door het mengsel. Leg dan de witlofstronken met de bolle kant naar beneden in de taartvorm en giet de rest van het mengsel erover. Heb je een stukje witlof gemist met de boter, kwast het dan nog even in.
Bestrooi het met peper en zout en verkruimel de geitenkaas erover. Leg vervolgens het bladerdeeg er overheen, snijd het overtollige deeg weg en stop het in rond de groente. Schuif de vorm in de oven en bak zo'n 35 minuten.
Laat de tarte tatin uit de oven nog een paar minuten staan alvorens je hem omkeert. Dit laatste gaat het makkelijkst als je er een bord oplegt en hem dan in één keer omkeert. Serveer hierna direct, want de bodem is nu lekker knapperig.