Ga terug
Print
stoofvlees op pitabrood

Stoofvlees op pitabrood


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Porties 6 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 el bloem
  • 800 gram runderstoofvlees in blokjes gesneden (2 x 2 cm)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 wortelen in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 el jeneverbessen fijn gestampt in een vijzel
  • 1 tl rozemarijn naaldjes
  • klontje boter
  • 2 bouillonblokjes
  • 800 gram stevige aardappeltjes

Werkwijze

  1. Bestrooi de blokjes vlees met ongeveer twee eetlepels van de bloem en wat zout en peper. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.  Voeg dan de ui, bleekselderij, wortel, geplette jeneverbessen, rozemarijn en een klont boter toe. Doe er een klein scheutje water bij, roer goed door en doe dan de deksel op de pan. Laat het een minuut of vijf stoven.

  2. Maak intussen de aardappeltjes schoon (schil kan blijven zitten) en snijd ze in ongeveer gelijke niet te kleine stukken. 

  3. Verwijder dan de deksel en wacht tot het vlees weer begint te bakken (als het meeste vocht verdampt is). Roer regelmatig door. Voeg dan nog twee eetlepels bloem toe en verkruimeld de bouillonblokjes erboven. Roer nog eens goed door een voeg dan zoveel water toe dat alles een centimeter of twee onder water staan. Doe dan de aardappelen erbij.

  4. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Leg de deksel schuin op de pan en laat het geheel rustig zo'n 2,5 uur pruttelen. Houd in de gaten of het niet te droog komt te staan. Voeg in dat geval nog wat water toe. 

  5. Verwarm aan het einde van de bereidingstijd de pitabroodjes in de oven, schep het stoofvlees erin en serveer twee per persoon.