Room kun je eenvoudig vervangen door geitenyoghurt, ideaal dus als je niet zo goed tegen koemelk kunt, maar wel tegen geitenmelk. Verder zit deze saus boordevol lekkere Italiaanse smaken.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de reepjes kip gaar. Bestrooi tijdens het bakken met wat zout en peper. Schep de gare kip uit de pan en zet tot gebruik apart. Zet een pan met water en zout op en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe (indien nodig) een nieuw scheutje olijfolie in de pan en verhit op halfhoog vuur. Fruit hierin heel kort de fijngesneden knoflook (pas op voor verbranden!). Doe dan de yoghurt en de kippenbouillon erbij en roer goed door. Voeg de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe en laat het even inkoken tot het wat dikker wordt. Gebeurt dit niet voldoende, maak dan een papje van een eetlepel maïzena en een eetlepel water en roer dit door de saus.
Voeg de spinazie toe en laat het slinken in de saus. Snijd de zongedroogde paprika in reepjes en voeg een hoeveelheid naar smaak toe aan de saus. Ik heb een half potje gebruikt. Voeg vervolgens de kipreepjes en de zwarte olijven toe aan de saus en warm alles even goed door.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Bestrooi eventueel met nog een beetje Parmezaanse kaas.