Ga terug
Print
Kip met druiven

Kip met druiven

Druiven zijn voor veel mensen een van hun favoriete fruitsoorten en ze combineren fantastisch met kip.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 kipkarbonades of 8 kipdijfilets
  • 4 el olijfolie
  • 100 ml noilly prat of witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gesneden
  • 1 tl verse tijm fijn gesneden
  • 1 tl salie fijn gesneden
  • 1 tl jeneverbessen
  • 150 gram pitloze witte druiven
  • 150 gram pitloze rode druiven
  • 350 gram rijst

Werkwijze

  1. Doe de olie in een braadpan en verhit het. Voeg de kip toe en bak ze op middelhoog vuur rustig goudbruin. Bestrooi met wat zout en peper. Doe de kruiden, knoflook en jeneverbessen in een vijzel en stamp er een soort pasta van. 

  2. Giet vervolgens een groot deel van het vet (voorzichtig!) in een kommetje en bewaar voor eventueel later gebruik. Blus de kip af met de noilly prat of wijn en breng dit aan de kook. Voeg de kruidenpasta toe en verdeel het goed over de kip. Doe een deksel  op de pan, verlaag het vuur en laat de kip rustig gaar stoven. Keer de kip regelmatig even om. Gaat het te droog staan, voeg dan een beetje van het apart gehouden vet toe. 

  3. Kook intussen de rijst gaar. Voeg de laatste vijf minuten de druiven toe aan de kip en warm even mee.